Arthur uit Brazilië, 16 jaar – zoekt gastgezin en club – vanaf augustus in de omgeving van Elst.

 

Naam: Arthur
Land: Brazilië 

Leeftijd bij aankomst in Nederland: 16 jaar (bijna 17)
Persoonlijke eigenschappen: Doelgericht, sociaal, zorgzaam, grappig en verantwoordelijk
Verblijfsperiode: Schooljaar
Hobby’s: Tafeltennis, voetbal, koken, hardlopen en leuke dingen doen met familie & vrienden
Bijzonderheden: Milde lactose-intolerantie (heeft medicijnen)

Beste toekomstige gastgezin,

Mijn naam is Arthur en ik kom uit Belo Horizonte. Mijn ouders zijn gescheiden, maar ze hebben nog steeds een goede band met elkaar. Ik woon sinds begin dit jaar bij mijn vader, want m’n moeder is voor haar werk verhuisd naar Brasilia, al komt ze nog elke weekend bij mij langs om samen leuke dingen te doen. Familie is erg belangrijk voor mij en ik doe dan ook graag leuke dingen met ze zoals samen koken, eten, film kijken, of de stad in. We hebben ook twee hondjes, maar die wonen tegenwoordig bij m’n opa.

Tafeltennis is mijn favoriete sport en ik train dan ook vijf keer per week. Ik ben kampioen van de regio en heb in allerlei Braziliaanse toernooien meegedaan. Ook voetballen vind ik leuk om te doen, maar dat speel ik niet zo heel erg vaak, al zou ik daar wel weer mee willen beginnen. Mijn familie steunt mij erg in mijn tafeltennis avonturen en mijn opa is het zelf ook gaan spelen. Hij brengt mij vaak naar trainingen en wedstrijden, waardoor ik erg hecht met hem ben. Hardlopen vind ik ook leuk en ik ga regelmatig naar de sportschool. Ik heb veel vrienden waar ik bijvoorbeeld mee voetbal. Ik ben graag samen met vrienden en familie, al vind ik alleen zijn soms ook best fijn.

Mijn ouders beschrijven mij als een verantwoordelijke, zorgzame en vastbesloten jongen. De eigenschappen die ik bij anderen het meeste waardeer is liefhebbend zijn, maar tegelijkertijd ook de ruimte geven die de ander nodig heeft. Ook humor en spontaniteit waardeer ik erg. Ik ben zelf erg doelgericht en vastbesloten dus wanneer ik iets graag wil dan vecht ik tot het einde aan toe. Ook ben ik beleefd, grappig en zorgzaam. Soms ben ik ook ongeduldig en vraag ik te veel van mijzelf, waardoor ik gestrest raak, maar daar probeer ik wel aan te werken.

Ik kijk er ontzettend naar uit om naar Nederland te komen. Ik vind het heel belangrijk om te leren over andere culturen en Nederland heb ik altijd al heel interessant gevonden. Zo vind ik bijvoorbeeld stroopwafels heel erg lekker en de architectuur trekt mij ook erg. Ik hoop dat ik kan blijven tafeltennissen, het liefst bij een club die prestaties belangrijk vindt, en anders zou ik weer willen gaan voetballen. Uiteraard wil ik vooral veel leren over de Nederlandse cultuur en alles uit mijn uitwisseling halen dat er in zit! Wel zal ik ook wat uitdagingen ondervinden, zoals de taal en nieuwe gewoontes, maar ik weet dat het dat allemaal waard is en een zeer waardevolle ervaring zal zijn!

Heel erg bedankt en knuffels,

Arthur

Korte video van Arthur als speler:

 

Heb je interesse in Arthur als speler en mogelijk een plek in een gastgezin in Elst of omgeving, contacteer Travel Active Educational Exchange.

TELEFOON

+ 31 (0)20 737 20 62

E-MAIL

stagiair@travelactive.org

INTERNET

www.travelactive.nl