Kosten: variabel, zie uitleg website
Duur: een schooljaar
Link: https://gastgezin.yfu.nl/

Gastgezinnen gezocht voor buitenlandse scholieren die van tafeltennis houden

Uitwisselingsorganisatie YFU zoekt voor schooljaar 2019-2020 gastgezinnen voor Guy (16) uit Thailand, Risa (18) uit Japan en Natsumi (16), ook uit Japan . Alle drie spelen zij in hun eigen land tafeltennis en dat zouden ze hier graag blijven doen.

Zij komen naar Nederland om zich de Nederlandse taal en cultuur eigen te maken – door mee te draaien op een Nederlandse middelbare school en in een Nederlands gastgezin.

De vriendelijke en behulpzame Guy is heel benieuwd naar het Nederlandse schoolsysteem, denkt dat de mensen hier vriendelijk zijn en wil dolgraag een hond als huisdier. Voor de lange termijn heeft hij grotere dromen: filmregisseur worden of zijn eigen business starten.

Risa is leergierig en past zich makkelijk aan. Ze houdt van dieren en de natuur, gaat graag naar buiten om haar hoofd leeg te maken. Later wil ze dan ook biologie studeren. Ze kijkt uit naar haar jaar in Nederland, gaat zich vastbijten op de taal en heel veel activiteiten uitproberen.

Natsumi is vrolijk, nieuwsgierig en volhardend. Ze kijkt uit naar haar jaar in Nederland, wil van haar gastgezin leren, veel indrukken opdoen en haar blik verruimen. Op haar beurt wil ze graag haar Japanse tradities delen en samen koken.

Lijkt het u leuk om één van hen komend schooljaar onderdak te bieden? Kijk op https://gastgezin.yfu.nl, bel naar 0297-264850 of mail naar inge.vossers@yfu.nl.